VÁKUOVÝ STROJ NA BALENIE POTRAVÍN, 140W


32.50 s DPH

27.08 bez DPH

Tovar je na objednávku

Minimálna suma objednávky je 25.00.

Katalógové číslo: 67880

Tel. objednávky: po - pi: 8.00-16.00
0911 595 228

Vákuový balič potravín LUND, s výkonom 140 W – plne automatické vákuové baliace zariadenie –

jednoduchá a pohodlná obsluha – maximálna šírka filmu 22 cm, dĺžka podľa potreby –

stabilná prevádzka vďaka pogumovaným nožičkám – bezpečnostný spínač –

tesniace tlačidlo „Tesnenie“.

Rozmery baliaceho stroja: 26 x 16 x 5,5 cm (dĺžka x šírka x výška)

Vákuový baliaci stroj sa používa na vákuové balenie potravinárskych výrobkov do špeciálnych vreciek.

Vďaka takémuto baleniu si potraviny zachovávajú svoju čerstvosť a nutričnú hodnotu dlhšie.

Tipy na vákuové balenie potravín

Najlepšie výsledky možno dosiahnuť s vákuovým balením čerstvých potravín. Ak sa kvalita potravín zhorší, vákuové balenie môže tento proces oddialiť, ale nikdy ho nezastaví. Anaeróbne baktérie a mikroorganizmy, ktoré môžu pôsobiť v prostredí s nízkym obsahom kyslíka, naďalej zhoršujú kvalitu potravín.

Varenie, rozmrazovanie a ohrievanie vákuovo balených potravín vo vode zachováva chuť jedla a uľahčuje udržiavanie čistoty. Vákuovo balené potraviny je možné zohriať ponorením a zahriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 ° C. Pri balení mäsa a rýb sa odporúča najskôr vložiť jedlo na 1-2 hodiny do mrazničky. To vám umožní viazať šťavy prirodzene prítomné v potravinách a tiež vám umožní zachovať jeho tvar. Ak nie je možné jedlo predchladiť, odporúča sa umiestniť voľne zvinutú papierovú utierku medzi jedlo a okraj vrecka, ktoré sa má zvárať. Utierka absorbuje šťavy, ktoré vyjdú z jedla počas nasávania vzduchu. V prípade balenia syra sa odporúča zabaliť zvyšný syr po každom použití. Ak sa použije dostatočne veľké vrecko, môže sa po odrezaní zvaru znova použiť. Pred vákuovým balením zeleniny sa odporúča ju blanšírovať. Ak chcete blanšírovať zeleninu, ponorte ju na niekoľko desiatok sekúnd do vriacej vody, potom ju vyberte a ponorte do studenej vody. Čas blanšírovania závisí od druhu zeleniny. Čím jemnejšia je zelenina, tým kratšia je doba blanšírovania. Blanšírovanie sa môže vykonávať aj pomocou mikrovlnnej rúry alebo pary. Jemné výrobky sa odporúčajú baliť vákuovo v pôvodnom obale. Tým sa zabráni vniknutiu častíc produktu do baliaceho stroja spolu s nasávaným vzduchom, čo môže dokonca zabrániť správnemu vákuovému baleniu. Pred vákuovým balením potravín v tekutom stave, napr. polievok, by sa mali zmraziť v samostatnej miske, ktorej tvar a veľkosť by sa mali zvoliť tak, aby sa mrazený výrobok zmestil do vrecka. Po zmrazení by mal byť výrobok vybratý z misky, vložený do vrecka, vákuovo zabalený a potom vložený späť do mrazničky. Vákuovo balené potraviny je možné zohriať ponorením a zahriatím v teplej vode, teplota vody nesmie prekročiť 75 ° C.

Vákuové balenie – Zdvihnite kryt zariadenia. Ak je veko zatvorené západkou, zatlačte ho, odomknite veko a potom ho zdvihnite. Vo vnútri zariadenia je bezpečnostný spínač, ktorý vám umožní spustiť zariadenie až po správnom zatvorení veka. Nemal by sa stláčať s otvoreným vekom, je zakázané uzamknúť bezpečnostný spínač. – Pripravte vrecko na použitie vo vákuovači. Odporúčame LUND vrecká s indexovým číslom 67887. Tašku je možné rezať tak, že sa jej veľkosť prispôsobí balenému produktu. Malo by sa pamätať na to, že tri okraje tašky sú vždy zvárané v továrni a orezaná hrana je rovnomerná a nie širšia ako 22 cm. Pri výbere veľkosti sa musíte uistiť, že aspoň 5 cm vrecka zostáva od jeho okraja k balenému produktu. – Vrecko umiestnite tak, aby bolo nad vyhrievacím pásom a jeho okraj, ktorý sa má zvárať, bol úplne vo vnútri tesnenia veka. – Zarovnajte obe steny vrecka tak, aby sa nevytvárali žiadne zlomy, ohyby alebo vrásky. – Pripojte zariadenie k zdroju napájania. Zatvorte veko, stlačte a podržte. – Proces odsávania vzduchu a zvárania sa spustí automaticky, čo bude signalizované svetlom na kryte zariadenia. – Po dokončení procesu balenia sa svetlo vypne. Potom odpojte zariadenie od zdroja napájania, odomknite západku veka stlačením tlačidla západky. – Zdvihnite veko a vyberte vrecko s baleným výrobkom.

Zváracie tlačidlo „Tesnenie“

Tlačidlo použite pri balení jemných výrobkov alebo výrobkov obsahujúcich tekutiny. Stlačením tohto tlačidla prerušíte proces nasávania vzduchu a spustíte zváranie. Ak sa počas balenia pozoruje nežiaduca deformácia baleného výrobku alebo sa kvapaliny prítomné vo výrobku začnú nasávať baliacim strojom, stlačte tlačidlo zvárania označené „Tesnenie“.

Možno by sa Vám páčilo…